FİZİKİ GÜVENLİK DANIŞMALIĞI
HİZMETLERİ |
Detaylı Risk Analizi Çalışması
Çalışma aşağıdaki Üç ana başlığı kapsar;
Veri Toplama Süreci
Tesisin/tesislerin mimari özellikleri, özel ihtiyaçları, sınırları, çalışan/ziyaretçi profili, sektör içerisindeki yeri ve profili, güvenlik yönetimin hassasiyetleri
Müşterilerin mimari projede gerçekleştirdiği veya tamamlanmış elektronik, CCTV yapılanması ile güvenlik kontrol noktalarının konuşlandırılması düşünülen X-Ray cihazı, Kapı tipi metal üst tarama detektörü ve kartlı geçiş sistemlerinin incelenerek yeterliliklerinin değerlendirilmesi varsa yeni belirlemeler önerilmesi,
Alan içinde faaliyet gösteren tüm tesis ve işletmelerin operasyonel yapılarının incelenerek getireceği ekstra riskin ortaya çıkartılarak, güvenlik uygulama ve tedbirlerin belirlenmesi,
Bölgede yaşanan suç ve terör eylemlerinin özellikleri ile bu eylem tiplerinin genel uygulanma tarzları, çevre özellikleri ve bulunduğu bölgedeki sosyo ekonomik yaşam ve şartlar
Trafik güzergahları ve bunların getireceği riskler
Personel norm kadro yapılanmasına yönelik öneriler
Güvenlik çemberlerinin oluşturulmasına yönelik öneriler
Prosedürler hakkında öneriler
Benzer yapılar ve projeler ile ilgili güvenlik uygulamaları
Hassas noktaların tespiti ve incelenmesi
Mevcut güvenlik sisteminin incelenmesi
Müşterinin güvenlik ile ilgili temel ihtiyaçları
Yangın sistemlerinin incelenmesi
Vip konumundaki kişilerin firmaya taşımış olduğu risklerin değerlendirilmesi
Veri Analiz Süreci
Risk tanımlamalarını ve risk derecelendirmelerini
Tavsiye ve Öneri Sürecini
Modüs Operandi çalışmalarını
Raporlama Süreci
Analiz edilen verilerin rapor halinde müşteriye sunulması
Aylık Operasyonel Denetim Hizmetleri
Ay içerisinde müşteriye verilen taahhütler çerçevesinde habersiz olarak güvenlik sisteminin denetlenmesidir. Gece ve gündüz şartlarında yapılır. Denetimlerde amaç belirlenen riskler göz önüne alınarak kurulu güvenlik sisteminde aksayan noktaları tespit ederek bu noktaların iyileştirilmesine yönelik öneriler sunmak ve bu doğrultuda çalışmalar yapmaktır.
Rapor sonunda uygulanan puanlama yöntemi güvenlik personelinin o denetim neticesinde göstermiş olduğu performansın matematiksel tabanda nümerik ölçüsüdür. Elektronik sistem, prosedürler ve diğer hususlar değerlendirilirken puanlama yapılmaz ve ayrı hanelerde gösterilir. Puanlanacak olan kriterler müşteri ile karşılıklı olarak belirlenirler. ADS Master puanlama kriterlerini müşteriye sunar. Ayrıca her ay yapılan denetimlerin sonucu grafik destekli rapor ile yansıtılarak gelişmeler istatiksel olarak takip edilebilir.
Yıllık-Aylık Sistem Testi (Drill) Çalışmaları
Yıllık veya aylık olarak verilen taahhütler doğrultusunda haberiz olarak yapılır. Belirlenen riskler doğrultusunda işleyen sitemi kırmak ve acil durumu canlı olarak yaşatmaya yöneliktir. Olmayan veya kurumu ilgilendirmeyen bir risk için sitem testi çalışması yapılmaz. Aksayan noktaların tespit edilerek bu alanların iyileştirilmesine yönelik öneriler ve çalışmalar yapılır.
Yıllık Teorik Eğitim Çalışmaları
Bu eğitimler kuruma ve lokasyonlara yönelik güvenlik personelinin kişisel gelişimine etki edecek ve her an hazır olmasını sağlayacak eğitimlerdir. Yılda iki kez verilmesi tavsiye edilmektedir. Böylelikle bilgilerinin taze kalması ve yeni ortaya çıkan oluşumlar, olaylar, teknolojik gelişmeler ile güncel riskler konusunda personelin kendini geliştirmesi sağlanır.
Sürekli Mülakat Desteği Çalışmaları
İşten ayrılan veya istifa eden personellerin yerine alınacak olan personeller ile bire bir görüşülüp profesyonel bir şekilde mülakat yapılarak sonuçlarının raporlanması ve mevcut güvenlik personelinin yeterlilik mülakatlarının yapılmasını kapsar.
Değişken Risklere Karşı İstihbarat Desteği Çalışmaları (Modüs Operandi)
Tesis/Tesislerin mevcut risklerinin veya günün şartlarına göre risklerde olası değişmelerin analizi ve bu risklerin tesislere etkisinin ne olabileceği gibi konuları içeren 3 Ayda bir yapılan Risk Değerlendirme Analiz Raporlarıdır.
Müşteri ile ayda bir Operasyonel toplantılar düzenlenerek, yapılan denetimlerdeki tespitlerin ve gelişmelerin değerlendirilmesi. (Bu sayede taahhüt ve sunulan hizmetler, müşteri memnuniyeti, müşterinin sunulan önerileri yerine getirebilme seviyesi hakkında karşılıklı bilgi edinilir ve bunlara bağlı olarak sonraki adımların efektif bir şekilde planlanması sağlanır)
• İleri Seviye Genel güvenlik uygulamaları
• 5188 Sayılı yasa ve ilgili yasalar eğitimi
• Terör ve patlayıcı maddeler
• Holding ve Genel Müdürlük binalarında güvenlik uygulamaları
• Banka şubeleri güvenlik uygulamaları
• Otel ve turizm tesislerinde güvenlik uygulamaları
• Avm lerde ve mağazalarda güvenlik uygulamaları
• Lojistik şirketlerinde güvenlik uygulamaları
• Üniversite ve kampüslerde güvenlik uygulamaları
• NBC silahları bilinçlendirme semineri
• Kişisel güvenlik eğitimi (her personel için)
• Bankalarda çalışan personeller için güvenlik uygulamaları
• Müşteri ilişkileri ve müşteri memnuniyeti
• Beden dili ve etkili iletişim
• X-Ray Simülasyon eğitimi
• Kayıp Önleme ve Risk Yönetimi Eğitimi
• İstihbarata Karşı Koyma Eğitimi
• Yangın ve Yangın Sistemleri Eğitimleri
• Diğer Özel Eğitimler
Yorumlar
Yorum Gönder